Tarkoitukseni oli osallistua tyylin ja pukeutumisen blogimaailmaan (oikeammin sanottuna; harjoitella pukeutumista) - mutta kuvantekeminen otti kuvantekijästä vallan.

My intention was to participate in the blogging world of style, and dressing (to be correct; to learn how to dress) - but creating pictures took over the mind of a picture maker.

Tule Kuvattavaksi - Hinnasto

maanantai 15. helmikuuta 2016

Tule Valokuvattavaksi - Hinnasto

En voi tähän kirjoittaa; tule valokuvaterapiaan - vaikka tarjoankin kuvattavaksi tuleville itsetuntoa kohottavan kokemuksen oman itsensä katseluun - koska valokuvaterapiaa voi antaa vain psykoterapeutti, sosiaalialan - tai kasvatusalan ammattilainen enkä ole mitään noista. Mutta voin kirjoittaa: Tule kuvattavaksi! Olen hyvä kuuntelija ja vielä parempi ”kuulija”; minulla on kyky nähdä metsä puilta, luoda poukkoilevasta puheesta selkeä kartasto, jonka avulla kuljen asian ytimeen ja ytimessä kasvavaan kuvaan/kuvasarjaan. Hahmotan helposti kokonaisuuksia ja käyttäytymiskaavoja - ja aivoni pulppuavat mielikuvia, joilla tuoda esiin kuvattavien henkilöiden kauneus, persoona ja henkiset ominaisuudet. Olen ihmisenä kärsivällinen ja helposti lähestyttävä; tuntemattomankin on helppo jutella ja avautua seurassani. En usko, että kukaan on koskaan tuntenut alemmuutta ollessaan tekemisissä kanssani – ehkäpä johtuen vammaisuudestani, joka pitää hierarkkisesti toisten alapuolella – mutta uskoakseni myös siitä syystä, että katselen lähimmäisiäni hyväntahtoisesti ja ymmärtäväisesti. Ihminen kiinnostaa minua kuvana - ei sosiaalisena eikä sukupuolisena olentona, joten en linssin läpi katsellessani mittaile arvoasi noilla alueilla – voit siis tulla kuvattavakseni ilman arvostelun tai tuomituksi tulemisen pelkoa. Mustunut banaaninkuori on roska, mutta kuva mustuneesta banaanikuoresta voi olla taideteos – samoin on ihmisen laita; saatat olla huonosti ja arvottomasti kohdeltu itsesi tai/ja muiden taholta, mutta kuvana voit hyvinkin vähällä vaivalla nousta mestariteokseksi!
 Kamerani on tällä hetkellä ”hyvä markettikamera”, joten kuvien tekninen laatu ei ole läheskään paras mahdollinen. (Kuvan laatua voit helposti vertailla minun ja Riitta Skyttin otaman ”keiju” kuvan välillä; hänen kamerastaan ulos tullut otos on hyvin paljon tarkempi ja hienovaraisempi eikä sirpaloidu muokkauksen alla kuten minun kaikki otokseni tekevät)  mutta - kamera on asia, joka korjaantunee jossain vaiheessa.
Hinnasto:  
Ajattelin, että voisin tarjota valokuvasupalveluani ilmaiseksi, mikäli saisin tuloja blogissa olevista mainoksista – mutta minun  blogini kokoisella näyttämöllä ei mainostuloja valitettavasti kerry, joten poistan katselukokemusta häiritsevän mainonnan ja sen sijaan hinnoittelen tarjoamani palvelut. Hinnoittelu mahdollistaa paremmat rekvisiittahankinnat, kuin myös sen ettei kuvattavaksi tulevalla henkilöllä ole velvoitetta esitellä kuvia blogissani, vaan hän voi (niin halutessaan) siirtää projektin tulokset kokonaisuudessaan yksityiskäyttöönsä muistitikun tai sähköpostin välityksellä. Mainittakoon kuitenkin tässä kohtaa, että kuvien julkinen esittely sattaa olla hyvinkin vapauttava kokemus – mutta EI pyyntö minun puoleltani. Hinnoittelun tarkoitus on myös suoda minulle pieni korvaus tekemästäni työstä, koska koen aikuisen ihmisen ihmisarvontunteen olevan riippuvainen siitä, että saa palkkaa ahkerasta – ja selvästikin toisia kohottavasta toiminnasta.
-          Mikäli minulla on lupa jakaa kuvat blogissani – sen lisäksi, että kuvattava saa kuvat omaan käyttöönsä – maksaa kahden tunnin sessio 30€ ja sen yli menevä (maksimissaan neljän tunnin) sessio 50€.
-           Mikäli kuvattava haluaa kuvat ainoastaan yksityiskäyttöön on kahden tunnin session hinta 40€ ja sen yli menevän (maksimissaan neljän tunnin) session hinta 60€.
-          - Mikäli kuvattava haluaa otattaa itsestään vain peruspotretin – ei persoonallisuuskuvaa rekvisiittoineen – on hinta noin tunnin-kahden sessiosta 25€. Kuvat saa halutessaan jakaa blogissani tai ottaa vain yksityiskäyttöön – hinta sama molemmissa tapauksissa.

p.s jos olet mallini tai olen henkilökohtaisesti kutsunut sinut kuvattavaksi, ei hinnoittelu koske sinua millään tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti